Vilde facts om skimmelsvamp – Går du fri?

Der findes utrolig mange typer af skimmelsvamp. Nogle kommer aldrig i nærheden af vores hjem, og andre er farligere end de første. Det kan være en jungle at finde rundt i.
Vi har derfor sat os for at afmystificere den særlige type af svampe en smule. Vi har fundet en håndfuld facts frem, som måske vil overraske dig.

Skimmelsvamp i alle regnbuens farver
Vidste du, at skimmelsvamp har andre farve end de klassiske sorte, brune, grønne og hvide plamager på badeværelset? De kan eksempelvis også være pink.
Farven siger dog intet om, hvor farlig svampen er. Der findes 12-14 bygningsrelaterede skimmelsvampe, der alle kan give fysisk ubehag, men kun tre af dem er er decideret giftige ved berøring.

Ikke alle bliver syge af skimmelsvamp
Som ved enhver anden allergisk reaktion reagerer vi mennesker forskelligt på skimmelsvampe – og nogle reagerer endda slet ikke.
Forestil dig, at du bor i en bolig angrebet af skimmelsvamp i 80 år uden at mærke det mindste ubehag. Samtidig kan en ny gæst træde ind i dit hus og mærke ubehaget med det samme. Det lyder vildt, men det er faktisk virkeligheden.

Skimmelsvamp nedbryder ikke huset
Det er ikke som at få besøg af termitter eller blive invaderet af hussvamp. Skimmelsvamp nedbryder ikke træværket i dit hus. Det betyder, at skimmel i boligen ikke fører til, at bygningen bryder sammen eller på anden måde skader konstruktionen, men det påvirker og ødelægger til gengæld dit indeklima godt og grundigt.

Ingen overflader er sikre
Kort fortalt trives skimmelsvampe på alle tænkelige overflader i dit hjem. Svampen kan vokse frem i maling, tapetklister, pap og pair, ubehandlet træ og træbaserede produkter som masonit, organiske isoleringsmaterialer, stof og læder samt støv og snavs.
Det eneste nødvendige er tilstrækkeligt med fugt. Derudover kan svampesporerne flyve rundt i luften og først begynde at gro, hvis de lander et fugtigt sted.
Konklusionen må derfor være klar; hvis du har den mindste mistanke om skimmel i hjemmet, så tilkald professionel hjælp til fjernelse af skimmelsvamp.

Hvem kan hjælpe?

Hvis uheldet er ude, og din bolig desværre er et af de mange danske hjem, som hvert år rammes af angreb fra skimmelsvamp, så er der heldigvis fagfolk klar til at hjælpe.

Virksomheder, som Dansk Skimmel er eksperter i bekæmpelse og forebyggelse, når det kommer til skimmel. De tager sig både af små og store angreb. Gennem mange års erfaring har de set lidt af hver. Det betyder, at du møder erfarne fagfolk, som har styr på både test, analyse og sanering.

Med de nyeste og mest effektive metoder kan Dansk Skimmel hjælpe dig fra start til slut. Fra det hele starter med en test og analyse til bekæmpelse og den afsluttende rengøring. De klarer arbejdet og svarer på alle dine spørgsmål, så du trygt kan rykke ind i dit hjem igen.

Deres base ligger i Haslev på Sjælland, men de er klar til at rykke ud over hele landet. Så det er ikke geografien, der skal bestemme, om du får den bedst mulige hjælp eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.