Udskiftning af stikkontakter i dit hjem: en guide til hvordan du gør

Hvis du er husejer, er der stor sandsynlighed for, at du har haft med en brændt stikkontakt eller to at gøre i din tid. Og selv om udskiftning af en stikkontakt kan virke som en skræmmende opgave, er det faktisk ret ligetil – så længe du følger de rette sikkerhedsforanstaltninger. I dette blogindlæg gennemgår vi alt, hvad du skal vide om udskiftning af stikkontakterne i dit hjem, lige fra valg af den rigtige udskiftning til korrekt jording af den nye stikkontakt. Så uanset om du har at gøre med en defekt stikkontakt eller bare ønsker at opgradere til en nyere model, kan du læse videre for at få alle de oplysninger, du har brug for!

Tip: læs mere her: https://www.fj-el.dk/udskiftelige-stikkontakter/

Trin 1: Vælg den rigtige udskiftningssokkel

Når du vælger en erstatningsstikdåse, skal du sørge for at vælge en, der er kompatibel med dit hjems ledningsnet. De fleste hjem i USA er kablet til enten 120-volt eller 240-volt strøm, så sørg for at vælge en stikkontakt, der kan rumme denne spænding. Du skal også sikre dig, at den nye stikkontakt har samme antal takker som den gamle – typisk to eller tre – og at den passer ind på samme plads som den gamle stikkontakt. Når du har fundet en kompatibel erstatning, er det tid til at gå videre til trin to.

Trin 2: Sluk for strømmen til det område, hvor du skal arbejde

Dette trin er vigtigt! Før du går videre, skal du sikre dig, at strømmen er slukket både ved afbryderen og ved den lyskontakt, der styrer det område, hvor du skal arbejde. Når du har bekræftet, at strømmen er slukket, er det tid til at gå videre til trin tre.

Trin 3: Fjern den gamle stikkontakt

For at fjerne en gammel stikkontakt skal du først fjerne frontpladen ved at skrue skruerne, der holder den på plads, af. Når frontpladen er fjernet, bør du kunne se to eller tre skruer, der holder selve stikkontakten på plads. Skru disse skruer ud, og træk forsigtigt den gamle sokkel ud (pas på ikke at røre nogen af ledningerne). Når den gamle stikkontakt er ude, skal du se på, hvordan den var tilsluttet, og notere, hvilke ledninger der var tilsluttet til hvilke terminaler. Dette vil være praktisk, når du skal tilslutte din nye stikkontakt

Trin 4: Tilslut din nye stikkontakt

Nu hvor din gamle stikkontakt er ude af vejen, er det tid til at tilslutte din nye stikkontakt! Begynd med at fastgøre hver ledning til sin respektive terminal på den nye stikkontakt (igen, og henvis om nødvendigt til dine noter fra trin tre). Når alle ledningerne er fastgjort, skal du skrue din nye stikkontakt i og sætte frontpladen på plads igen

Trin 5: Jord din nye stikkontakt (om nødvendigt)

Hvis du udskifter en stikkontakt i et ældre hjem, er der stor sandsynlighed for, at den ikke var jordet – det vil sige, at der ikke var nogen ledning fastgjort til ˙jordterminalen på stikkontakten (normalt mærket “GND” eller “jord”). Hvis dette er tilfældet med din stikkontakt, skal du blot fastgøre en jordledning (som du kan finde i ethvert byggemarked) fra jordterminalen til en metalboks eller et metalrør i nærheden. Dette vil give en vej til, at overskydende strøm sikkert kan afledes til ˙jorden i tilfælde af en elektrisk kortslutning ˙kortslutning

Når du har gennemført alle disse trin, kan du tænde for strømmen på både afbryder og lyskontakt og afprøve din nyudskiftede stikkontakt! Lad os vide, hvordan det går, i kommentarerne nedenfor!

Udskiftning af en udbrændt eller forældet stikkontakt i hjemmet er ikke så skræmmende, som det måske ser ud ved første øjekast! Ved at følge trinene i dette blogindlæg – fra valg af den rigtige udskiftning til korrekt ledningsføring og jordforbindelse af den nye stikkontakt – kan du få det gjort på ingen tid! Som altid, hvis du har spørgsmål eller løber ind i problemer undervejs, så tøv ikke med at kontakte os for at få hjælp! God fornøjelse med udskiftningen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.