Til seniorer: sådan indretter du dit hjem optimalt

Med alder kommer forandring. For det første så bliver du – gudskelov – klogere og mere erfaren. Rigtig mange mennesker siger, at de nyder at være blevet ældre, fordi de hviler meget mere i sig selv. Men desværre alder også en mere ubehagelig bivirkning;

Kroppen begynder nemlig også at blive ældre, og mens sindet ældes som en god vin, så går det lidt den anden vej med fysikken. Musklerne bliver svagere, sygdomme af forskellig slags kommer snigende og energien og overskuddet bliver mindre. Og det er en forandring, som det er en god idé at imødekomme. Blandt andet gennem den måde, du indretter dit hjem på.

Gør dit hjem mere tilgængeligt

Der er ingen grund til at føle, at plejehjemmet er lige om hjørnet, bare fordi alderen begynder at trykke. Du kan nemlig placere hjælpende elementer rundt omkring i dit hjem, som på den ene eller den anden måde hjælper til at gøre hverdagen lettere.

Der findes en række hjemmesider, der specialiserer sig i at sælge noget af det bedste inden for hjælpemidler til seniorer og andre med behov. Her kan du finde det du skal bruge. Er du i tvivl om hvor du kan starte, kommer her et par tips til boligindretningen.

Vælg en madras som gør godt

Der er flere gode grunde til virkelig at tænke over tingene, når du som lidt ældre skal vælge en komfortabel topmadras. For det første sker der hormonelle forandringer, særligt hos kvinder, der kan føre til ubehag – for eksempel svedeture og generelle svingninger i temperatur.

En god topmadras kan gøre svedeture mere behagelige. Den kan også være med til at afhjælpe problemer med ryggen, nakken og generelle smerter. Jo mere stiv og besværet kroppen bliver, jo vigtigere er det derfor med en specialdesignet madras til sengen.

Gør det nemmere at komme omkring i hjemmet

Denne her post gælder især de lidt ældre inden for seniorgruppen. For dem, som efterhånden begynder at få problemer med at komme op og ned af stole og gå rundt, kan et praktisk gangstativ være en kæmpe hjælp til at komme rundt omkring i hjemmet.

Med et gangstativ kan du skåne dine muskler og dine knogler, og der er mindre risiko for at du falder. Et moderne gangstativ fylder ikke særligt meget, og det kan derfor fint finde en plads i hjemmet, hvor det ikke forstyrrer.

Omgiv dig med gode ting

Alderdom er, hvad alderdom er. Man skal selvfølgelig respektere de forhindringer, som de mange år på bagen kan byde på. Men man skal samtidig sørge for, at de ikke slår en ud. For selvom kroppen måske ikke er, hvad den har været, behøver dette ikke at ødelægge livskvaliteten.

Det er vigtigt at fylde dit liv med alle de ting, som du holder af. Nu har du måske både tiden og pengene til at dyrke dine interesser, og du bør fylde både dit hjem og din fritid med æstetik og smukke oplevelser. På den måde kommer du helt sikkert til at nyde livet mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.