Spar tid i hverdagen med en tørretumbler

tid

tid

Kender du også til de stressede dage, hvor du både skal hente børn, lave mad og vakse tøj? Mange kvinder i dag har en meget travl hverdag. Dette skyldes oftest, at de fleste kvinder både arbejder fuldtid, men også har en hel del huslige pligter, der skal udføres for at få hverdagen til at hænge sammen. En af disse mange opgave er tøjvask. Det er en uundgåelig opgave, men der findes dog flere måde, hvorpå den kan effektiviseres. Når man vasker tøj, går der oftest lang tid, før man kan få tøjet i brug igen, da det tager noget tid, inden det er tørt. Dette problem kan du imødekomme med en tørretumbler.
Hvad kan jeg bruge en tørretumbler til?
I dag har næsten alle moderne hjem en tørretumbler. Den bruges til at tørre vådt tøj eller andre former for tekstiler, som for eksempel lige er kommet ud af vaskemaskinen. På den måde undgår du den lange ventetid, fra du har taget dit eller dine børns tøj ud af vaskemaskinen, til det kan blive brugt igen. Hvis man ikke har en tørretumbler, hænger man oftest tøjet ud for at lufttørre på et tøjstativ. Dette er også en rigtig god idé, da man undgår at bruge unødvendig strøm, men hvis det regner eller er meget koldt udenfor, kan det bliver problematisk at lufttørre sit tøj. På den måde kan en veksling mellem en tørretumbler og lufttørring være en rigtig god idé, da man på den måde imødekommer nogle af hverdagens problemer. Så hvis du ønsker dig en tørretumbler, kan du læse mere her.

Kondenstørretumbler

Hvis du står uden en tørretumbler, men rigtig gerne vil have én, er der flere ting, du skal være opmærksom på. De to tørretumblere, der er mest populære, er kondens- og aftræktørretumblere. En kondenstørretumbler er meget almindelig og nem at installere. Fordi denne tørretumbler ikke behøver en aftrækskanal og dermed et hul i muren, kan du altså placere den, lige hvor du vil. Dog afgiver en kondenstørretumbler en del fugt, så det er vigtigt, at den er placeret et sted med god udluftning. Al kondensvandet bliver samlet i en beholder, som skal tømmes regelmæssigt. De fleste kondenstørretumblere har en knap, der lyser, når det er tid til at tømme beholderen for vand.  
Aftrækstørretumbler
Modsat kondenstørretumbleren er aftrækstørretumbleren ved at falde i popularitet. Det er den primært, fordi den kræver, at man har et hul i sin ydermur, da aftrækskanalen skal kunne nå ud i det fri. Derudover forøger den dit energiforbrug i form af varmetab. Hvis din tørretumbler skal stå i et lille rum med dårlig udluftning vil en aftrækstørretumbler dog være et godt valg. Da luften føres direkte ud i det fri, vil den derfor ikke afgive fugt til det rum, den står i. Derudover tørrer den også tøjet en smule hurtigere, end det gør i en kondenstørretumbler. Så hvis du har haft en sådan tørretumbler før eller flytter i et hus, hvor der har stået en aftrækstørretumbler, så vil det være et oplagt valg.    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.