Sådan udgår du rotter i dit hjem

Rotter er der ingen, der ønsker i deres hjem. De ubudne gæster kan ikke blot gøre stor skade på dit hjem, men derudover også bære farlige sygdomme med sig. Derfor er det selvfølgelig helt essentielt at du får bugt på disse ubudne gæster – så snart de viser spor efter sig. Desuden er rotten jo en ubuden gæst, og en skadedyr som ikke burde befinde sig i dit hjem, blandt din familie. Bekæmpelser af rotter skal ske så hurtigt som overhovedet muligt, så skaden er så minimal som overhovedet muligt.

Tegn på at rotten har fundet sig vej ind i dit hjem

Der er flere tegn der hentyder at rotten har fundet sig vej ind i huset. Lyde, lugt, reder, afføring og skade på hjemmet, er alle spor efter rottens væren i dit hjem. Rottelyde vil man hurtigt bemærke, da de har meget bemærkelsesværdige hvin og skrig, der udelukkende kan komme fra rotter. Så hvis du synes du høre hvin og skrig fra loftet, og måske endda et par gnave og kradse lyde. Ja, så er det et godt tegn på at der er rotter der har lagt redde i dit hjem. Lugten kan du næsten heller ikke slippe udenom at bemærke, hvis der er rotter der har lagt rede i dit hjem. De har en slem og stærk lugt der ikke er til at undgå. Udover deres bemærkelsesværdige lugt og lyde, vil du måske også bemærke at der er begyndt at komme skade på inventar,  huller i vægge og gulve, og selvfølgelig også afføring efter rotten. Så hvis du opdager noget af dette, er det vigtigt at påbegynde bekæmpelse af rotter.

Hvad du selv kan gøre for at stoppe rotterne

Der er flere ting du selv kan gøre, for at få bugt på de ubudne gæster. Først og fremmest kan du følge lydene og lugten og sætte fælder op, der hvor lydene eller lugten kommer fra. Derefter er det vigtigt at stoppe rotterne i at komme ud og ind af hjemmet. Derved er man sikker på at forhindre nye rotter i at komme ind, og man sikre at rotterne der allerede er der, bliver bekæmpet en gang for alle.

Søg professionel hjælp!

Rotter har været et meget stort problem i Danmark og der bestemt ikke noget man skal for let. Det er derfor meget vigtigt at indberette rotteproblemet til kommunen, og søge professionel hjælp til problemet. Det er vigtigt at finde et skadedyrsbekæmpelsesfirma der virkelig har styr på deres fag – og ved lige præcis hvordan de på bedst mulig vis skal få bugt på problemet. Et skadedyrsbekæmpelsesfirma ved hvordan skadedyrenes skal håndteres, hvad der skal kigges efter, og selvfølgelig hvordan man mest ansvarligt kommer af med rotterne.

Som nævnt kan rotter medringe stor skade, både i blot af skade på inventar og hjem, men bestemt også igennem smittefare. Skadedyrsbekæmpelsesfirmaer har alle midler til at slippe af med rotterne, uden at gøre skade på inventar og hjem, og selvfølgelig sikkert og ansvarligt at slippe af med alle smittefarer der skulle være forbundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.