Sådan kan du bedst komme igennem et boligprojekt selv

Vil du også gerne lave lidt om på boligen? Måske renovere lidt og ombygge her og der, så du og din familie kan få en smukkere bolig end nogensinde før?
Så er du ikke alene! I dag er der mange danskere, som rigtigt gerne vil stå for meget af det her selv. Vi kan godt lide at have kontrol over disse projekter – især, når det kommer til noget så personligt som vores hus.
Men dette kan godt være en hård proces – læs derfor videre og få et par gode råd til, hvordan I gør det mest smertefrit.

Tjek altid de kommunale regulativer

Det er i dag ikke så ofte, at du som privatperson skal ud at søge byggetilladelse. Alligevel er det vigtigt at tænke over dette, før det hele går i gang.
Byggetilladelse er måske ikke den spændende del af projektet, men den er vigtig. Hvis ikke denne er i orden, så kan du komme i klemme med kommunen, hvilket ingen af os har lyst til.
Samtidig kan kravene for tilladelser variere fra kommune til kommune. Derfor er det at kigge ekstra godt efter vigtigt – når dette trin er kørt i stand, så bliver hele processen nemlig bare lidt lettere.

Skal du have mandskab med?

Lad os være ærlige – større renovationer kan sjældent laves helt alene. Så få et hold med og kom i gang!
Mandskabsudlejning er i dag blevet populært. Hvis du selv har et godt overblik over, hvordan renovationen skal foregå, så er dette især smart. Her kan du leje håndværkere eller ufaglærte, som kan hjælpe med dit projekt.
På denne måde får du nogle stærke hænder, som kan hjælpe dig, men du kan stadigvæk stå i spidsen for hele projektet. På denne måde får du den kontrol, som mange af os gerne vil have, uden at miste al den styrke, som ligger i et godt hold.
I dag kan du finde mandskabsudlejning over hele landet. Skal du eksempelvis have mandskabsudlejning på Sjælland, så er det ikke noget problem at finde!

Tænk over, om I kan bo i huset

En meget vigtig tanke at gøre sig er, om du og din familie kan blive ved med at bo i huset, mens det bliver renoveret.
For de fleste mennesker vil det være lidt lettere og mere bekvemt bare at flytte ud indtil ombygningen er ovre. Dette er dog en ekstra udgift for mange, og denne bør du indregne i jeres budget.
Til gengæld kan det også fuldt ud være muligt at forblive i boligen. Hvis projektet kun indbefatter et enkelt rum eller to, og der ikke bruges materialer, som man ikke bør opholde sig tæt ved, så behøver I sandsynligvis ikke flytte ud i perioden.
Dette er dog meget individuelt – nogle familier vil bare gerne ud af boligen, mens projektet er i gang. Derfor bør du snakke med alle involverede parter om, hvorvidt I har lyst til at være i huset, mens det hele bliver renoveret, så det kan blive mere jeres end nogensinde før!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.