Sådan gør du din bolig bæredygtig

Vi lever i en verden hvor der er større og større breds på miljøet, hvor indlandsisen på Grønland smelter med lynets hast og om 100 år kan vandstanden være steget med flere meter, hvilket vil føre til uforudsete konsekvenser for menneskeligheden. Mange små ø-samfund vil gå til grunde, hvis vi ikke snart alle begynder at tage vores klima alvorligt. Selvom det måske ikke betyder meget i det store hele, så kan hver husstand bidrage til reducering af Co2 udslip ved at gøre deres huse bæredygtige. Her kommer nogle tips til, hvordan du gør dit hjem mere miljøvenligt.

Brug den rigtige isolering

Når man bor i norden så er effektiv isolering en nødvendig for at holde huset varmt i vintermånederne. Isolering er en vigtig bestanddel af at gøre huset mere miljøvenligt. En af grundene er nemlig, at man ikke skal varme huset op så mange gange, med det resultat at man reducerer brugen af fossile brændstoffer, hvis det er med olie eller kul. Mange ældre huse og boligkomplekser har utrolig dårlig isolering, hvorfor beboerne er nødt til at skrue højt op for radiatoren i vintermånederne. Det er ikke hensigtsmæssigt, hvis formålet er at være miljøvenlig. I den forbindelse vil det være en god ide at bruge hulmursisolering, hvilket er en metode, der kan anvendes i stort set alle bebyggelser. Hulmursisolering består i at man isolerer hullet mellem inder og ydermur. Den bedste måde at effektuere denne isoleringsmetode er ved at bruge papiruld. Papiruld er et genbrugsprodukt og er resultatet af gamle aviser og magasiner, der er blevet omdannet. Det er yderst effektiv måde at isolere huset på i og med det bliver sprøjtet ind, hvorledes det kan tilpasse sig selv de mindste huller.

Brug alternative energikilder

Måden hvorpå huset bliver opvarmet er en af de vigtigste variabler i forhold til at gøre huset mere bæredygtigt. I de sidste 100 år har det primært været ved hjælp af olie eller kul, men prisen på kul og især i olie stiger og falder som vinden blæser, hvilket ikke er hensigtsmæssigt i forhold til budgettet, men i den grad heller ikke i forhold til miljøet. Netop olie og kul har en negativ effekt på ozonlaget, hvorfor de bidrager til globalopvarmning. Derfor bør enhver husstand overveje at investerer i alternative energikilder, såsom solceller, varmepumper eller træpille-fyr. Fordelene ved at bruge netop disse kilder er, at de alle sammen er bæredygtige. Ved installation af et varmepumpe system, vil boligen blive varmet op ved at pumpen omdanner kold luft til varmt. Derimod tager solceller varmen fra solens stråler og omdanner disse til energi, med henblik på at bruge det til senere brug. Solceller skal helst installeres på store fladearealer, såsom et tag, hvorfor det kan være gavnligt med rensning af taget inden de installeres, hvilket kan man finde på Nanostone.

Økonomiske fordele ved energirenovering

Der er mange fordele ved at energirenovere, hvor en af dem er af økonomisk karakter. Det kan godt være en stor post at skulle renovere husets fra inderst til yderst, men på den lange bane er der en gevinst at hente. Dertil har regeringen lavet regler, der taler til fordel for dem, som gerne vil renoverer med miljøet i mente. Det går blandt andet ud på, at pengeinstitutter skal give lavere renter til de, som installerer miljøvenlige tiltag. Andre fordele ved at have en miljøvenlig bolig er blandt andet, at den er nemmere at komme af med, i så fald den skal sælges en dag. I den forbindelse vil det være en god smart at alliere sig med Hviid Advokater, der er har stor erfaring med det juridiske i forhold til bolighandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.