Sådan giver du verdens bedste bolig-gave

bolig

De færreste vil formentlig være uenige i, at det er dejligt at få gaver. At ens familie, venner eller bekendte har tænkt på en og haft et ønske om at glæde en, er altid en rar følelse. Men selvom det er fedt at få gaver, er det kun endnu federe at give gaver og glæde nogen, man holder af.

Vil du gerne glæde en, du holder af, men har du svært ved at komme på den helt perfekte gaveidé, er der en række overvejelser, der kan hjælp dig til at finde frem til den helt rigtige gave. Overvej eksempelvis hvad dit forhold til modtageren er, hvilken anledning gaven skal gives i og find eventuelt inspiration til den perfekte gaveidé på nettet.

Hvem er modtageren?

Den første og vigtigste ting man bør tænke over, når man skal finde på den perfekte gave, er hvem modtageren er, og hvilken relation man har til vedkommende. Er der tale om eksempelvis en jule- eller fødselsdagsgave, vil man ofte have en ønskeliste til rådighed, man kan lade sig inspirere sig af, og ellers kan man til jul næsten altid være sikker på succes med en jakke. Er dette tilfældet, kan du vælge at gøre dette, men du kan også vælge at være kreativ og selv finde på en gave, modtageren vil sætte pris på. Dette kan være særligt svær, hvis du ikke har en nær relation til vedkommende. Kender du modtageren og hans eller hendes præferencer godt, er det nemmere at finde på en god og kreativ gaveidé.

Din relation til modtageren kan desuden være afgørende for hvilken gave, der forventes. Du bør selvfølgelig altid give den gave, du helst vil give uafhængigt af forventninger, men har du svært ved at afgøre, hvilken type gave, du bør give, kan gængse forventninger være gode at læne sig op af. Kender du ikke modtageren så godt, kan eksempelvis et oplevelsesgavekort eller et gavekort til en butik være en rigtig god gave, mens det som regel forventes, at du giver en lidt mere personlig gave, hvis du har et nært forhold til modtageren. Er det nogen der bor småt og lige har fået en baby kunne et flexibath måske være en god gave osv.

Hvad er anledningen?

Udover dit forhold til modtageren, kan det være en god idé at have anledningen, gaven skal gives i forbindelse med i baghovedet, når du skal finde på din gaveidé. Er der tale om en stor begivenhed såsom et bryllup, en konfirmation, en rund fødselsdag eller lignende? Eller er der tale om en mindre begivenhed som en housewarming, en almindelig fødselsdag eller lignende? Typen af gave udmåles ofte i relation til typen af begivenhed. Til en større og mere særlig begivenhed, gives ofte en større og mere speciel gave, f.eks. en skrivepult. Overvej derfor anledningen, når du skal finde på en gaveidé.

Find hjælp på nettet

Har du svært ved at finde på den helt perfekte gaveidé, kan du finde inspiration på nettet, så du ikke går i panik og ender med at købe en bøtte med sandspartel. Her finder du blandt andet specifik inspiration til bestemte begivenheder og bestemte modtagere. Find eksempelvis inspiration til en gave til din far eller en hvilken som helst anden modtager. Husk altid at det først og fremmest er tanken, der tæller, når du giver en gave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.