Sådan får du en mere åben spisestue

Annonce

Mangler du inspiration til at åbne din spisestue mere op, så læs mere her, hvor vi kommer med nogle tips til, hvordan du kan gøre din spisestue mere lys og luftig. Spisestuen er ligesom køkkenet et af de vigtigste rum, og derfor er det også vigtigt, at du trives der. Hvis rummet er lyst, så er det indbydende, og man har lyst til at være der, mens modsat bliver rummet dystert. Det handler selvfølgelig også om en smagssag, men de fleste danskere forsøger at holde deres indretning og farver i rum lyse, så de er indbydende.

Stil spisebordet frit i rummet

Det første step for at gøre din spisestue mere åben er, at du stiller dit spisebord ud, så det ikke står op ad en væg. Dette er med til at adskille linjerne i rummet, hvilket gør rummet visuelt større. Derudover kan det være en fordel ikke at have for mange mørke reoler stående i rummet, da farverne er med til at fylde, så rummet på samme måde ikke bliver så lyst og luftigt. Generelt fylder mørke møbler mere end lyse møbler visuelt, hvilket er derfor det har en stor betydning om du har mørke eller lyse møbler. Desuden har antallet af møbler en betydning i forhold til den fysiske tilstedeværelse, og om der er plads til at kunne bevæge sig rundt i rummet.

Åben op ud til haven

En anden mulighed kan være at åbne spisestuen op med en terrassedør ud til haven, hvis boligen tillader det. Ved at have en terrassedør kan du især i sommerperioden åbne op til haven, som gør rummet større og desuden giver endnu mere lys ind i rummet. Hvis du ikke har mulighed for at lave en terrassedør, så kan det være en mulighed at indsætte flere vinduer i rummet. Rummet bliver automatisk mere lyst, når der kommer et lys udefra, hvor du på samme tid også får mulighed for at få mere frisk luft ind.

Tænk på farverne i rummet

En tredje væsentlig faktor, der kan have betydning for lyset i din spisestue, er farverne på væggen. Som nævnt tidligere i artiklen, så har farverne en betydning for, hvordan du oplever rummet. Så mørke møbler og mørk vægfarve er ikke en mulighed, hvis du ønsker at åbne rummet mere op og gøre det mere lyst. Så selvom mørkeblå er din yndlingsfarve, så begræns den mørkeblåfarve til én væg og find eventuelt en lysere blå, hvis du absolut ikke kan undvære farven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.