Overvej hvad en luft til vand varmepumpe kan gøre for dig og din bolig

Hvis du er vild med din bolig og godt kan lide at boligindrette, er det da lige så vigtigt at din bolig har et velfungerende varmesystem. Har du overvejet hvad en luft til vand varmepumpe kan gøre for dig, din økonomi og din bolig? En luft til vand varmepumpe er et miljøvenligt og økonomisk valg, til dig som elsker din bolig. Læs mere her om hvorfor en luft til vand varmepumpe kunne være det rette valg for dig. 

Er du typen der elsker boligindretning og virkelig går op i at din bolig skal være stilfuld og indrettet efter bedste evne. Hvis du er det, så er du sikkert også typen som ville sætte pris på en lavere varmeregning, og som mener at varmesystemet i boligen skal fungere. Det er der nok ikke mange der er uenige i, men alligevel er mange ikke klar over hvad en luft til vand varmepumpe egentlig kan gøre. En luft til vand varmepumpe kan for det første give dig besparelser på din varmeregning. For det andet er en luft til vand varmepumpe et miljøbevidst valg, om en grønnere energi. Der er mange fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe, og dem kan du læse om længere nede. Først kan du læse lidt om hvordan en luft til vand varmepumpe egentlig fungerer. 

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe? 

Når man skal overveje en ny løsning til sin bolig, er det helt naturligt at stille spørgsmålstegn ved de muligheder man står med. Det er vigtigt at du undersøger hvilken løsning der er bedst for netop dig og din situation, og du kan nemt få rådgivning til hvad en luft til vand varmepumpe kan gøre for dig, hos forhandlerne. Når man skal gøre sig nogle overvejelser er det rart at forstå hvordan tingene fungerer. Derfor får du en kort opsummering af hvordan en luft til vand varmepumpe egentlig fungerer. 

Navnet luft til vand varmepumpe, kommer af varmepumpens funktion. En luft til vand varmepumpe fungerer nemlig sådan, at den udnytter varmen i luften udendørs til at opvarme dit vand i dit varmesystem indendørs. På den måde består varmepumpen af to dele. Den udendørs del, består af en ventilator som suger luft ind. Varmen der befinder sig i udendørsluften, udvindes og overføres til en væske der opvarmes med den energi, som er blevet udvundet. Derfra transporteres væsken til en indendørsbeholder, hvor vandet i dit vandsystem opvarmes fra væsken. Væsken sendes derfra rundt i dit varmesystem der blandt andet kan bestå af radiatorer eller gulvvarme. 

Grunde til at vælge en luft til vand varmepumpe

Der er utrolig mange fordele ved en luft til vand varmepumpe, og nogle gange kan det være svært at danne sig et overblik over dem alle sammen. Her har vi samlet de væsentlige forskelle, som har den største betydning for hvorfor man bør udskifte sin varmekilde til en luft til vand varmepumpe. 

  • Billig i omkostninger
  • Nem at installere
  • Giver en konstant varme
  • Miljøvenlig
  • Vedligeholdelsesfri
  • Langtidsholdbar investering

Udover de ovenstående grunde til at vælge en luft til vand varmepumpe, er det væsentligt at nævne at en luft til vand varmepumpe er yderst støjsvag og at du ikke behøver at skifte fx dine radiatorer ud når du skifter til en luft til vand varmepumpe. Et alternativ til en luft til vand varmepumpe, kunne være jordvarme – men jordvarme kræver at der graves i jorden for at lægge kabler og dette slipper du for med en luft til vand varmepumpe. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.