Overfladebehandling med pulverlakering er en sikker løsning når du skal have lakeret aluminium eller stål

pulverlakering

Vådlakering, maling, sandblæsning og meget meget mere. Mulighederne for overfladebehandling af stål- og aluminiumsemner er mange og det kan være svært at vurdere hvilken overfladebehandling der er bedst. Én af de nyere børn i overfladebehandlingsklassen er pulverlakering, der alligevel har eksisteret i mange år. Det er en overfladebehandlingsform der primært er beregnet til stål- og aluminiumsemner.

Pulverlakering er, som navnet antyder, lakering med pulver. Det foregår på den måde, at de emner der skal lakeres først og fremmest rengøres og forbehandles. Herefter bliver pulveret elektrostatisk opladet, så det pågældende emne der skal lakeres, tiltrækker pulveret. Herefter foregår pulverlakeringen helt automatisk, så den ensartede kvalitet fordeler sig over hele overfladen. Herefter suppleres den automatiske pulverlakering med manuel lakering på eventuelle svejsninger, samlinger og hulrum, så man er sikker på, at hele emnet dækkes. Efter lakeringen varmebehandles det pågældende emne med op til 200 grader, så pulveret kan flyde sammen og danne et ensartet lag. Så snart emnerne er ude af ovnen, sidder pulveret fast som en robust, stærk og helt hærdet lak og kan dermed bruges med det samme efter overfladebehandlingen.

Ideel løsning til udendørs brug

Pulverlakering er en rigtig god løsning når det kommer til overfladebehandling af udendørs emner som for eksempel altanen, stakittet, gelændere eller andet. Der er flere fordele ved pulverlakering, der gør det til en ideel løsning til udendørs brug. For det første indeholder pulverlakken ikke skadelige opløsningsmidler, ligesom maling gør. Det betyder, at pulverlakeringen er mere holdbar og ikke kan blive giftigt ved eventuel kemisk påvirkning. Det er naturligvis fordelagtigt at være på den sikre side når det kommer til kemi og giftige gasser.

Overfladebehandlingen med pulverlak giver også en mere ensartet overflade, hvilket for det første giver et rigtig flot og ensartet udseende. For det andet giver overfladebehandlingen med pulverlak også mere modstandsdygtig overflade overfor slid, stød og ridser. Den ensartede overflade gør også overfladen mindre modtagelig overfor bakterier, svampe og lignende ting, der kan virke nedbrydende for stål og aluminium. Derfor er overfladebehandling via pulverlakering også en rigtig god løsning, når man bor i Danmark, hvor vi har mere end 120 regnvejrsdage årligt og masser af vind og blæst, der slider på vores udendørs materialer.

Bæredygtig og miljøvenlig løsning

Udover det slidstærke materiale foretages der under selve pulverlakeringen løbende kontrol med kvaliteten og du kan dermed være sikker på at det endelige resultat er i top. Herudover er pulverlakering også en miljøvenlig og bæredygtig løsning, idet det pulver, der ikke hæfter sig på emnet, kan genanvendes, og fordi overfladebehandlingsprocessen foregår helt uden opløsningsmidler. Arbejdet med pulverlakering giver på den måde et mindre farligt arbejdsmiljø, idet der hverken udledes farlige stoffer eller efterlades miljøfarligt affald.

På grund af den hurtige ekspeditionstid i ovnen reduceres også produktionsomkostningerne i forhold til især vådlakering og maling. På den måde kan der argumenteres for, at pulverlakering er et mere bæredygtigt og miljøvenligt alternativ til de mange andre typer overfladebehandling der findes på markedet. Der er altså mange fordele at hente, hvis du vælger pulverlakering til overfladebehandling af dine stål- og aluminiumsemner. Det er blot vigtigt at finde det helt rette pulverlakeringsfirma til at hjælpe dig. På Sjælland og i Storkøbenhavn findes der et hav af professionelle fagfolk, der kan give dig den bedst mulige overfladebehandling til dine stål- og aluminiumsemner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.