Kom godt i gang med at arbejde med din hjemmeside

Er du endnu ikke bekendt med URL, kan det være relevant at læse med her. En god URL-adresse kan nemlig få stor betydning for din hjemmesides succes og derfor væsentlig at have med i dine overvejelser ved stiftelse af en website. 

En URL-adresse fungerer på mange måder som en stedfortræder for den almindelige IP-adresse, da begge er kendetegnet ved at kunne identificere din computer eller tablet når du tilgår nettet. På minip.dk kan du læse mere om, hvad mere konkret giver brugeren mulighed for at forstå, hvad hjemmesiden omhandler. 

Hjælper på SEO optimeringen 

I og med at en URL oftest er mere kort og præcis, kan den i flere tilfælde også være med til at have stor betydning for din søgemaskineoptimering. SEO optimering er på mange måder hemmeligheden til at ligge højt i Googles søgeresultater. Dette kræver dog, at man udvikler en URL som indeholder relevante søgeord, og at adressen fortæller noget om hvilket indehold der forventes på hjemmesiden. Samtidig hjælper det også på brugervenligheden og skaber større sikkerhed, da det hermed fremgår som en mere troværdig hjemmeside frem for hvis det var en IP-adresse, som oftest består af en masse tal og ord som er svære at huske. 

Dette består en URL af 

En URL består af en række forskellige elementer som tilsammen danner indgangsvinklen for den pågældende hjemmeside, og leverer den nøjagtige information som er nødvendig for at kunne finde siden. Først og fremmest består URL’en af en protokol som indikerer hvilken port der anvendes for at kunne tilgå siden. Her anbefales det at bruge HTTPS frem for HTTP, da informationen ved HTTPS krypteres og skaber større sikkerhed. Herefter skal du inkludere et domænenavn, topdomæne og subdomæne. Dette er de beskrivende elementer, som fortæller noget om hvilken hjemmeside man lander på. Afslutningsvis anbefales det at inkludere en side-sti og et anker, for derved at opnå en god URL-adresse.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.