Hvad er lydisolering?

lydisolering

2 år siden |  0 comments  |  Bolig

I dette indlæg skal vi snakke lidt om hvad lydisolering er for en størrelse. Men før vi kan gå ind i det må vi lige finde ud af hvad lyd er.

De skriver på Wikipedia:
Lyd er den gentagne forplantning af trykbølger gennem luft. Lyd bevæger sig som bølger gennem forskellige stoffer, som f.eks. luft eller vand.

Det betyder altså, at lyd er bølger der kommer gennem luften og også går i gennem materialer. Materialer kan være mere eller mindre stoppende for lydbølgerne, men de går igennem dem alligevel (modsat lys, som kan blive helt stoppet af materialerne). Det er derfor man f.eks. kan høre hvad der sker bag ved en dør, selv om der ikke kommer noget lys igennem.

Lydisolering er så når man isolerer, altså lukker af for, lyden.

Hvornår bruger man lydisolering?


Man har som regel ikke brug for selvstændig lydisolering i et hus da den almindelige isolering blokerer lyden godt nok til husbeho, men der er alligevel tilfælde hvor det kan være rart med lydisolering. Det kan f.eks. være hvis man har musikinstrumenter man gerne vil spille på. Disse larmer meget, og det kan hurtigt blive irriterende for husets øvrige beboere og eventuelle naboer, hvis man spiller på sit trommesæt hele tiden. Her kan en lydisoleret kælder være en god løsning, da den lyd der kommer ud af rummet vil være minimalt.

Hvordan lydisolerer man?


Måden man lydisolerer på er at man putter noget lydisolerende materiale på væggene, som så absorberer lyden, i stedet for at den kommer igennem. Det er ikke tilfældigt hvilket materiale man bruger, og hvordan man rent praktisk gør kommer an på hvordan rummet er indrettet, og hvad formålet med lydisoleringen er. Derfor er det også en god ide at kontakte en fagmand inden man går i gang med at lave lydisolering selv.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hold fokus på dine interesser, når du skal indrette din bolig

Der er mange ting, du skal holde fokus på, når du skal indrette dit hjem. Én af de vigtigste ting at holde fokus på er, at du indretter dig på en sådan vis, at det støtter op om dine interesser, så du kan skabe de rette rammer, der tillader dig at du...

Read More...

Gode råd til at sikre dit hjem mod ubudne gæster

Der er få ting, der er værre end indbrud. Indbrud er nemlig grænseoverskridende og ubehageligt på mange forskellige måder. For det første, så er der jo den materielle skade, som er rigtig besværlig. Man kan opleve ødelagte vinduer og døre, inventar s...

Read More...

4 gode råd til flytning efter dødsfald

Før eller senere mærker alle mennesker dødens indflydelse på livet, og for nogle kommer den meget tæt på. Det er hårdt og smertefuldt at miste en person man holder af og i visse tilfælde er det ikke kun hjertet, men også økonomien der rammes hård...

Read More...