Hvad er Hydraulik og Pneumatik

Når nu siden her er en blog om hydraulik og pneumatik (og andre tekniske termer) er det nok meget passende at starte med at beskrive hvad de to begreber er for noget.

Vi gør det kort og simpelt, så alle kan være med, og så gemmer vi den mere avancerede oversigt til en anden gang:

Hvad er hydraulik?

Hydraulik er en bred betegnelse for når man laver en kraftoverførelse ved hjælp af væske (i praksis bruger man olie som hydraulikvæske).

Hydraulik er en meget vigtig opfindelse og har haft stor betydning for udviklingen af industrien, da man ved brug af hydraulik kan opnå utrolige kræfter. Man bruger i dag hydraulik til at trække, løfte, skubbe og meget andet, og f.eks. også til bremser i biler.

Hvad er pneumatik?

Pneumatik er i samme boldgade som hydraulik, men lever en mere ukendt tilværelse ved siden af sin “storebror”. Det skyldes at hydraulik er langt mere udbredt. Modsat hydraulik bruger man ved pneumatik luft til at overføre energien og selv om det har sine anvendelser vil man i dag primært finde hydrauliske anlæg rundt omkring.

Det var en (kort og simpel) forklaring på hvad hydraulik og pneumatik betyder. Husk at hvis du har et teknisk spørgsmål er du meget velkommen til at skrive det til os her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.