Har du købt ny bolig?

4 måneder siden |  0 comments  |  Bolig

Der ligger mange overvejelser til grund for købet af en ny bolig, og dermed også indretningen af denne. Vi bringer her gode råd i forbindelse med at gøre en ny bolig til et hjem, som for eksempel inddeling af forskellige rum i boligen.


Et godt grundlag


En bolig skal danne et godt grundlag for at kunne blive et hjem. Derfor er det vigtigt at indtænke forskellige behov i indretningen. Når man vælger, hvilke rum, der skal danne grundlag for kontor, børneværelse og soveværelse, bør man indtænke, hvordan de rum er placeret i forhold til hinanden samt hvordan de er placeret i forhold til badeværelse og køkken. Er børnene små kan det være trygt for dem, at deres værelser er placeret tæt på soveværelset. Ydermere er det en god idé at badeværelset ikke ligger langt fra soveværelse og børneværelser, hvorimod at kontoret med fordel kan være placeret længst væk fra denne.

Dårlig inddeling af de forskellige rum kan skabe besværlige situationer, som man kunne have undgået ved at planlægge ud fra behov. Ydermere kan også akustikken i nogle rum skabe besværlige situationer. De fleste personer kan nikke genkendende til, at de bemærker forskellig klang fra rum til rum, hvoraf nogle rum danner et godt grundlag, hvor andre gør det modsatte. Der er faktisk ikke så mange mennesker, der er klar over, at man forholdsvis nemt kan gøre noget ved dette, hvis man arbejder på væggene. Læs mere på fadeceilings.com.

Indret børneværelserne efter deres eget ønske


Det er en god idé at inddrage børnene i forbindelse med indretningen af deres værelser. Ofte har man som voksen en bestemt holdning til indretning, som man gerne vil have som gennemgående tema i hele boligen. Men børnene vil helt sikkert blive glade, hvis de selv må være med til at indrette deres værelser. Her kan de med fordel selv vælge farven på malingen fra malgodt.dk, så værelset bliver lige som de ønsker. Ydermere kan de selv være med til at bestemme møbler til værelset, som seng og skrivebord, for at de føler sig rigtigt tilpas på deres egne værelser. Man kan for eksempel få senge med en stige op og en rutsjebane ned. Under sengen vil der så være plads til, at man kan have en hule. Det er et godt alternativ til den normale seng, og alternativer som disse vil helt sikkert gøre børnene glade.

Spar på strømmen


Når man flytter i ny bolig, kan man lige så godt fra starten være opmærksom på sit energiforbrug. Det kan man blandt andet gøre ved at anskaffe sig et energimeter. Det bør man placere et centralt sted i boligen, for at alle i familien kan holde øje med denne. Et energimeter viser, hvor meget energi, der bruges til en igangværende aktivitet. Ydermere viser et energimeter, hvad forbruget koster i kroner. Dermed kan man se, hvad sønnens computerspil koster i kroner – eller en hvilken som helst anden energiforbrugende aktivitet. Ud fra dette kan man prioritere, hvad der er vigtigt at bruge energi på, som for eksempel støvsugning, hvorimod computerspil ikke er lige så vigtigt. Man behøver ikke skære alt unødvendig brug væk, men man kan med fordel minimere forbruget, ved at blive opmærksom på, hvor meget energi der bruges samt hvad det koster.

En ekstra hjælp


Som nævnt i ovenstående afsnit, kan et energimeter være en god hjælper til at spare på strømmen, da man bliver opmærksom på sit forbrug. Derudover kan en anden god hjælper være en hovedafbryder. En hovedafbryder placerer man som regel i entreen, så man kan trykke på den lige inden man forlader hjemmet. Meningen med en sådan knap er, at den slukker alt i hele boligen, hvilket resulterer i, at man ikke bruger unødvendigt strøm. Det kan være, at man har glemt at slukke lyset på badeværelset eller tv’et i stuen, men med en hovedafbryder, vil man altså kunne slukke det hele fra entreen fremfor at skulle tjekke alle rum efter inden, man forlader hjemmet.
Ønsker man yderligere at spare penge på sit energiforbrug, kan man læse videre på energimester.dk.

Der er mange ting, man skal tænker over, når man indretter et nyt hjem. Det er en god idé at inddrage hele familien, for bedst muligt at imødekomme forskellige behov. Dermed opnår man det bedste grundlag for et trygt hjem.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hold fokus på dine interesser, når du skal indrette din bolig

Der er mange ting, du skal holde fokus på, når du skal indrette dit hjem. Én af de vigtigste ting at holde fokus på er, at du indretter dig på en sådan vis, at det støtter op om dine interesser, så du kan skabe de rette rammer, der tillader dig at du...

Read More...

Gode råd til at sikre dit hjem mod ubudne gæster

Der er få ting, der er værre end indbrud. Indbrud er nemlig grænseoverskridende og ubehageligt på mange forskellige måder. For det første, så er der jo den materielle skade, som er rigtig besværlig. Man kan opleve ødelagte vinduer og døre, inventar s...

Read More...

4 gode råd til flytning efter dødsfald

Før eller senere mærker alle mennesker dødens indflydelse på livet, og for nogle kommer den meget tæt på. Det er hårdt og smertefuldt at miste en person man holder af og i visse tilfælde er det ikke kun hjertet, men også økonomien der rammes hård...

Read More...