Glem ikke disse ting når du skal indrette soveværelset

sengebord

Det føles måske ikke sådan, men soveværelset er et af de rum i vores hjem, hvor vi bruger mest af vores tid. Det skyldes, at det er her, vi sover og her, vi lader op til næste dag. Af denne årsag er det også vigtigt, at et soveværelse indrettes godt. Selvom en seng naturligvis er det centrale møbel i et soveværelse, er der andre ting, du ikke må glemme, når du indretter – blandt andet sengeborde, gardiner og god belysning.

Pæne og praktiske sengeborde

En ting nogle måske har tendens til at undervurdere værdien af, er sengeborde. Uanset om du er typen, der bruger meget tid på dit soveværelse, eller om du kun opholder dig i rummet, når det er tid til at sove, kan et sengebord være enormt praktisk at have. Måske kan du lide at læse i en bog, inden du går i seng, eller også har du formentlig behov for et sted at placere dit vækkeur. Dette er et sengebord helt oplagt til med den lille størrelse og gode højde.

Udover den praktisk funktion, et sengebord har, kan sengeborde ved sengen også bidrage positivt til rummets samlede indtryk. Vælg sengeborde, der kan samle rummet og bidrage til det udtryk, du ønsker, det skal have.

De rigtige gardiner

En anden vigtig ting, som mange kan have tendens til at glemme, når de indretter soveværelset, er gardiner. De færreste kan formentlig helt undvære gardiner i deres soveværelse, men selvom du måske allerede har gardiner, betyder det ikke, at det er den mest optimale løsning.

Et soveværelses centrale formål er at være et sted, hvor du kan få en god nats søvn, så du er klar til næste dag. For at skabe de bedste forudsætninger for en god nats søvn, er det vigtigt, at du vælger gardiner, der effektivt kan lukke sollys eller eventuelt lys fra lygtepæle ude. På den måde får du nemlig den bedste søvn i et mørklagt rum. I denne forbindelse er mørklægningsgardiner naturligvis den bedste løsning, da de er skabt til formålet. Sørg for at vælge en type, der dækker hele vinduet, så du undgår lys ind gennem revnerne mellem gardinet og vinduet.

God belysning

Til sidst er den belysning, du vælger til dit soveværelse langt fra uden betydning. Et soveværelse skal først og fremmest være et sted, du kan slappe af og koble af. Undgå derfor gerne skarpe lamper, men vælg hellere varme pærer og lampeskærme, der kan dæmpe lyset, evt. retro lamper. Samtidig skal der helst være lys nok til, at du eventuelt kan læse en bog eller gøre, hvad du ellers kan lidt at lave, når du opholder dig i dit soveværelse.

Du kan eventuelt vælge at have flere forskellige lamper. En lampe i loftet, der kan lyse hele rummet op og en enkelt lille lampe på dit sengebord kan give rigtig god mening, og måske også en gulvlampe på gulvet. På den måde er der mulighed for det hele, og du kan tilbringe hyggelige stunder på dit soveværelse, f.eks. med at læse bog eller lægge neglelak, uden at blive blændet af skarpt lys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.