Få en god tømrer til at udskifte dine vinduer

Tømrer

Det er bestemt ikke nemt selv at skifte sine vinduer, da det er en håndværksmæssig svær opgaver med mange potentielle risici. Derfor anbefaler alle eksperter også, at man får en dygtig tømrer til at skifte vinduerne. Brug gerne en lokal tømrer, så hvis du bor i København eller Roskilde, så vælg en tømrer i dette område. Sådan får du ofte den bedste service, da de har deres gode ry på spil.

Før i tiden brugte man ofte PCB i de fugeprodukter, som man brugte ved gamle vinduer. PCB var tidligere et populært stof, som man brugte til at tilsætte diverse fugeprodukter. Efter 1977 blev man for alvor klar over, at PCB var utroligt giftigt og man holdt derfor op med at bruge det.

Da mange huse er fra før 1977, er der derfor en vis risiko for at fugemassen indeholder PCB, hvilket kræver nogle helt særlige forholdsregler, som kun professionelle tømrer er uddannet i.

Vælger du selv at skifte dine vinduer, skal du derfor være sikker på du får screenet vinduerne ordentligt for PCB, så du kan bortfjerne det korrekt og forsvarligt. PCB er faktisk så giftigt, at det ikke engang må komme til almindeligt affald på genbrugsstationen, men i stedet skal bortfjernes efter særlige strikse regler.

Alt dette ved en uddannet tømrer, og de har både teoretisk og praktisk erfaring med disse komplekse problemstillinger.

Udskiftning af vinduer og forsikringsregler

En anden meget vigtig ting at være opmærksom på, er hele det forsikringsmæssige aspekt. Her er der nemlig også flere ting, som det er vigtigt du har styr på.

For det første bør du overveje at tegne en såkaldt Enterpriseforsikring, så denne kan dække ved skader under byggeprocessen. Dette er især vigtigt, hvis du vælger selv at skifte dine vinduer. Får du et tømrerfirma til det, så har de også en forsikring.

Her er det dog også vigtigt at læse deres forsikringsbetingelser igennem, da de godt kan variere en del. Ofte dækker håndværkernes forsikring ikke dit indbo, hvis der f.eks. kommer vandskade mens vinduer bliver skiftet.

Det anbefales derfor at kontakte sit eget forsikringsselskab, for at høre i hvilke tilfælde ens indboforsikring dækker, og om man eventuelt skal tegne yderligere forsikringer i forbindelse med byggeprocessen.

Efter du har fået nye vinduer i dit hus, bør du også melde dette til dit forsikringsselskab. Vinduer afskrives nemlig over tid, og nye ruder giver derfor større erstatning ved skade, end de gamle vinduer ville gøre. Du er derfor bedre stillet, hvis der skulle ske noget med vinduerne.

Endeligt kan du være heldig at dit forsikringsselskab dækker hele udskiftningen af vinduerne, hvis der er kommet råd og svamp i dem. Der er nemlig flere husejere, som har en udvidet husforsikring, som dækker i disse tilfælde.

Sådan udskifter du selv dine vinduer

Hvis du stik i mod eksperternes anbefalinger alligevel vælger selv at skifte dine vinduer, så er der flere komplekse håndværksopgaver, som skal foretages.

Det gamle vindue skal først fjernes, hvilket gøres ved at tage fugen forsigtigt ud først. Når fugen er fjernet, vil de gamle søm eller skruer komme til syne.

De gamle søm og skruer kan skæres over med en nedstryger, og hvis du har en vinkelsliber, er det endnu nemmere at benytte denne. Du kan derefter fjerne det gamle vindue.

Så skal der rensen grundigt, inden det nye vindue bliver sat i. Herefter sættes dette fast, og når det sidder godt fast og det sidder rigtigt, skrues dette på plads.

Herefter skal det fuges, hvilket i sig selv kræver meget erfaring for at blive godt. Man kan med fordel se nogle af de instruktionsvideoer, som ligger på YouTube, da en sådan video nemmere viser fremgangsmåden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.