Derfor skal du lægge dræn i haven

Dræn i haven

Er det tid til at gøre noget ekstra ved haven? Rigtigt mange danskere kæmper med at få styr på den store have, som måske bare vokser efter, fordi der er mange andre ting, der prioriteres højere. Denne artikel giver dig nogle eksempler på, hvad du kan gøre for din have – særligt med fokus på at lægge dræn.

At lægge dræn er nemlig en investering, som kan blive rigtig god for de fleste, når man kigger på den lange bane. Mange kender nemlig fornemmelsen af, at haven pludselig nærmest står under vand, fordi det har regnet meget i en periode. Det kan særligt være slemt, hvis man har en have, som er beliggende på en mindre skråning eller i et område, hvor vandet driver nedad. Men hvad er egentlig den mest optimale løsning?

I mange tilfælde kan det altså være at lægge dræn i haven. Det er et relativt stort projekt, men det kan være det hele værd – særligt mange år ud i fremtiden. Læs mere om det nedenfor.

Vandet driver væk

Den primære fordel ved at lægge dræn i haven er, at det driver vandet væk. Det holder med andre ord styr på din have, så den ikke oversvømmer og bliver helt blød. Det er en kæmpe fordel, uanset hvad du bruger din have til. Er du typen, som har mange gæster, som opholder sig i haven – eksempelvis børn, der leger – så er let til gene, at haven er helt blød og umulig at bevæge sig i.

Er du mere typen, som går op i en æstetisk flot have, så vil det blive udfordrende at arbejde med, hvis den hele tiden står under vand. Det vil samtidig blive et problem for de ting, som skal vokse i den.

Find en god leverandør til dræn i haven lige her.

Flere muligheder i haven

Allerede i den kolde årstid kan du begynde at tilrettelægge, hvordan du gerne vil have din have til at se ud til sommer. Det er nemlig her, du kan gøre meget af forarbejdet til, at det hele bliver nemmere, når foråret kommer. Først og fremmest kan du selvfølgelig prøve at skabe dig det store overblik, så du ved, hvad du gerne vil have i haven. Hvor skal der sås hvad? Hvad skal være mest toneangivende?

Derudover kan du selvfølgelig begynde at gøre jorden og haven klar. Du kan give haven den rette ro, og du kan læse i haveblade, hvordan du bedst muligt forkæler din have, så den blomstrer perfekt til foråret. God læselyst!

Gør din have lækker

Hvem vil ikke gerne have en lækker have at kigge på? Eller en smuk have at vise frem til gæsterne? Tiden kan være den manglende del af ligningen, og så bliver det måske ikke rigtigt til noget alligevel. Det behøver dog langt fra at være så krævende, som man kunne frygte. Hvis man blot tager opgaverne trin for trin, så bliver det nærmere hyggeligt at gå og fifle med, og måske du endda kommer til at nyde dit havearbejde.

Hvad ellers?

Hvad kan man egentlig ellers fokusere på, hvis man gerne vil have en lækker have? Terrassen er et af de områder, som kan hjælpe til at gøre haven særligt flot og anvendelig. Det er her, man i princippet opholder sig det meste af tiden, og det er herfra, gæsterne – og dig selv – skal kigge ud over haven. Derfor kan du bruge vinteren på at finde de helt rigtige havestole, så de passer til terrassen. Du kan også overveje, om du skal have olieret dine brædder, så terrassen står endnu skarpere til foråret. Der er ingen grund til at gå på kompromis med den have, du ønsker dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.