Bordfodbold er mere populært end nogensinde før

Bordfodbold er et fantastisk spil, som ikke er svært at sætte sig ind i, men som alligevel er udfordrende at lære til perfektion. Derudover er bordspillet en imitation af fodbold, som jo også er den om muligt mest populære sportsgren til dato. Det, som tiltrækker folk ved fodbold, er det samme, som tiltrækker folk ved bordfodbold. – At det er et spil, som er nemt at komme igang med, men svært at mestre. Og derudover skal man jo ikke glemme, at begge spil også er fantastisk underholdende!

I bordfodbold kan man konkurrere med sine venner lige så tosset, som man vil. Det være sig enten over en kold fadbamse i weekenden med vennerne, eller med de jævnaldrende børn i SFO’en, hvor fadbamsen forhåbentligt er udskiftet til fordel for en rigtig bamse. Bordfodbold med vennerne. Man mærker spændingen. Sved på håndfladerne, for kampen bare SKAL vindes. Modstanderen kæmper hårdt imod. Men dér scorer du sejrsmålet og tager pokalen lige for næsen af konkurrenten!

Det er dog de færreste der er klare over, at bordfodbold har en historie, som strækker mere end 100 år tilbage i tiden. De første omtalelser af bordfodbold stammer fra 1890’ernes England, hvor det blev en sjov pastime for de højere klasser at bruge lidt tid på. Grundformen på det moderne bord, som vi spiller på den dag i dag, blev udviklet af englænderen Harold Thornton, som fik patent på sin model i 1923. Siden da spredte spillebordet og konceptet sig ud i verden.

Men hvorfor er bordfodbold blevet så populært?

Som nævnt ovenfor er der flere grunde til, at spillet er blevet så populært. En anden lige så vigtig grund er dog, at det udover at være et spil, som er nemt at lære, samtidig også er et meget socialt spil. Medmindre man øver teknikker på bordet, er det trods alt helt umuligt at spille bordfodbold alene!

I SFO’en og ungdomsklubben er det meget nemt for børnene at komme til at lære hinanden bedre at kende og komme hinanden ved på over et spil bordfodbold. Især de lidt mere stille og generte børn har her en god mulighed for at tage aktivt del i fællesskabet. Samtidig er det nemt at spille flere mod hinanden på bordfodboldbordet, både voksne og børn.

På arbejdspladsen kan et hurtigt spil bordfodbold give et godt break fra den daglige trummerum og hjælpe kollegerne til at komme sammen på en anden måde og på tværs af de forskellige arbejdsteams. Samtidig får man oftest god energi og opstemthed af en hurtig lille dyst, hvilket hjælper de fleste medarbejdere til at arbejde hårdere og mere koncentreret efter matchen. Det kan selv chefen billige!

Hvor kan man købe bordfodboldborde?

Med internettets komme er det blevet nemmere end nogensinde før at få et hurtigt overblik over, hvor man kan købe et godt bordfodboldbord. Samtidig kan man også hurtigt få en idé om de forskellige modeller på markedet, deres fordele og ulemper samt deres prisniveau. Det kan anbefales, at man opsøger en specialistshop på internettet, hvis man vil have et godt italiensk bordfodboldbord. Her kan man ofte få meget personlig service i stedet for, hvis man har behov for det, i forhold til hos mange af de større forhandlere.

Der findes mange forskellige slags borde fra flere forskellige producenter. Nogle af de bedste borde på markedet er fra de franske producenter Bonzini og Rene Pierre. Disse er særlige ved at have spilleflader af linoleum og teleskopstænger, som grebene er monteret til. Andre eksempler på fremragende borde er fra de italienske producenter Garlando og Roberto Sport. Denne type borde er karakteristiske ved at at have spilleflader, som er fremstillet af sandblæst glas. Mange af disse borde har stilfulde og afbalancerede designs, så det ikke kun er en fornøjelse at spille på bordene, men også en fryd for øjet.

Der er vist ikke nogen tvivl om, at bordfodbold er kommet for at blive!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.