5 fordele ved kunstige stearinlys

LED lys

LED-lys og kunstige stearinlys er på indtog i de danske hjem. De vinder mere og mere popularitet for hvert år. Det er ikke uden grund. Der er mange fordele ved de kunstige LED-lys. Har du ikke helt styr på, hvad der er så godt ved dem, så får du 5 af grundene her:

Bedre indeklima

De gammeldags stearinlys af stearin og med væge er ikke gode for indeklimaet i dit hjem. Når du sætter ild til et lys af stearin, spredes der masser af partikler rundt i rummet. De svæver rundt med røgen og spredes i luften i hele huset. Partiklerne er ikke sunde for dig og din familie at indånde, så almindelige stearinlys er dårlige for familiens helbred.

Med LED-lys som er kunstige stearinlys slipper I for partiklerne. Indeklimaet bliver ikke påvirket, men I får stadig den hygge, der er ved stearinlys.

Ingen brandfare

Med kunstige stearinlys, som man ikke sætter ild til, er der ingen brandfare. Normalt er stearinlys noget, man skal være meget forsigtig med. Det er ikke nødvendigt med LED-lys. De sætter nemlig ikke ild til noget.

Specielt i juletiden bruger mange stearinlys, fordi julen både indeholder adventskranse, juledekorationer og juletræslys. Der er ofte gran i nærheden af lysene, og det bliver meget brandfarligt.

Med LED bloklys i adventskransen og LED juletræslys på juletræet kan du slappe af.

Større diversitet

De kunstige stearinlys giver et større udvalg end de gammeldags lys af stearin. Der er visse former, som er svære at lave af stearin, men som kan laves, når lyset er kunstigt. Og så holder det kunstige lys formen hele tiden.

Prøv fx et juletræ, en påskehare, et påskeæg eller en grankogle.

Holdbarhed

LED-lys har en yderst lang holdbarhed i forhold til stearinlys, som brænder ned, og så er væk. Et kunstigt stearinlys holder sin form og lyser time efter time. Du skifter bare batterierne, når det går ud, og så kan det lyse videre.

Kan du godt lide at have hyggebelysning i dit hjem, så kan du sætte LED bloklys op rundt omkring og bare lade dem lyse. Du kan endda vælge nogle i dine yndlingsfarver, eller du kan sørge for, at de matcher rummets farver.

Automatik

Kunstige stearinlys har desuden automatikken som fordel. Lys af stearin skal du hen til for at tænde og slukke. Du skal gå rundt til hvert enkelt lys og tænde en tændstik eller en lighter, og når de skal slukkes, skal du puste igen og igen.

LED-lys kan sættes til at tænde og slukke selv. Du kan indstille timeren i dem, så det passer med, at de lyser, når du gerne vil have hyggebelysning. Det er en smart funktion i LED gravlys. Du kan sætte et lys på en grav og lade det lyse, når det er mørkt. Det kan så slukke igen automatisk, når det bliver lyst, hvis du har indstillet det til det.

Det er også muligt at få en fjernbetjening til kunstige stearinlys. Du kan altså sidde i din sofa og slukke alle lysene rundt omkring i stuen. Kan det blive nemmere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.