4 gode råd til flytning efter dødsfald

kiste

Før eller senere mærker alle mennesker dødens indflydelse på livet, og for nogle kommer den meget tæt på.

Det er hårdt og smertefuldt at miste en person man holder af og i visse tilfælde er det ikke kun hjertet, men også økonomien der rammes hårdt og man er nødsaget til at flytte.

Oven i sorgen og forvirringen kan det forekomme uoverskueligt at skulle tage stilling til hvordan og hvorledes man arrangerer overgangen til et nyt hjem, og et nyt stadie i livet: Derfor er der i denne artikel samlet 4 gode råd til flytning efter dødsfald, der kan hjælpe de efterladte med at danne sig et bedre overblik.

Hyr et flyttefirma

At flytte efter et dødsfald er en stor opgave i sig selv, og den bør ikke gøres større. Tillad dig selv tid og ro til at hele efter tabet, og hyr i stedet et dansk flyttefirma til at tage sig af transporten. I svære tider kan ekstra stress og fysisk arbejder påføre mere skade end gavn.

Et professionelt dansk flyttefirma kan sørge for at hjælpe dig godt ud af din nuværende bolig og ind i nye omgivelser – samtidigt med at du får tid til at samle tankerne.

Vælg en bedemand der tilbyder ”sorg-pakker”

En bedemand virker måske umiddelbart ikke som et oplagt punkt på en liste vis indhold fokuserer på flytning efter dødsfald, men det er ofte et overset punkt, der kan give stabilitet og ro i en tid hvor disse værdier er svære at finde.

Vælg ikke den første bedemand du vælter over på nettet, undersøg hvilke muligheder der er og hvem der tilbyder en ”sorg-pakke” som virker appellerende. Mange bedemænd tilbyder i dag samtaler, rådgivning og hjælp med hvordan man skal tackle hverdagen efter en person man holder af, er gået bort. Se gerne på sider såsom den for bedemand i sorgenfri og sæt dig ind i hvad du kan få tilbudt. Er det uoverskueligt, bed da et familiemedlem eller en god ven om at skuldre research delen.

Vær ikke alene når tingene pakkes ned

Den sværeste del ved at flytte efter et dødsfald, er ofte at skulle tage afsked med alle minderne. Kan du overkomme det, bed da en eller flere personer du har et tæt forhold til om at hjælpe med at pakke alle de gamle ejendele i kasser. Ofte skal der ikke meget til at sorgen vælter frem igen og i sådanne tilfælde er et par arme om livet og en trøstende stemme uundværlige.

God tid

Giv dig selv tid til at tage afsked med det gamle hjem før du forlader det. Når tankerne driver rundt i hovedet og tårerne vælter frem, vil man ofte have tingene overstået med det samme – som et plaster der rives af, smerten vil dog være der uanset hvad, så giv dig selv lov til at pakke sammen i roligt tempo. Gå igennem huset og genkald alle de gode stunder. Sig farvel til hvert eneste rum inden den sidste flyttekasse bliver båret ud af døren, så du ikke senere fortryder at have forladt dit gamle hjem uden at kaste blikket tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.